Què és la XAC?

La Xarxa d’Associacionisme de Catalunya és un espai de coordinació i intercanvi entre diferents federacions i plataformes d’entitats de base associativa per compartir necessitats i reptes conjunts i respondre-hi de manera inclusiva amb l’objectiu de visibilitzar i enfortir la societat civil al nostre país.

Les entitats que hi participem:

  • Defensem que la participació social de la ciutadania fomenta la cohesió, la implicació en la comunitat, l’educació en la participació, la transformació social, els valors democràtics, el desenvolupament personal i posa en valor el voluntariat i el bé comú.
  • Apostem per un voluntariat de matriu associativa, basat en la participació col·lectiva, l’absència de lucre, la democràcia interna i l’impacte i transformació personal, local i global.
  • Ens identifiquem amb l’associacionisme com a punt de trobada, inclusiu amb la diversitat i com l’espai de desenvolupament de la implicació social i del voluntariat. Les entitats de voluntariat que hi participen fomenten i sostenen el model associatiu.
  • Apostem per l’associació com a forma jurídica de referència per respondre a aquesta realitat, tot i que no és l’única possible. Així mateix, també valorem la participació no formal.

Deixa un comentari