La XAC organitza un seminari per treballar la fiscalitat a les associacions catalanes

Un dels objectius del treball coordinat de la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya és donar resposta a les necessitats de les associacions del nostre país. Fa anys que es parla sobre les complicacions econòmiques i administratives que genera una fiscalitat no adaptada a la realitat diària de les associacions.

En aquest sentit, i com a màxim detonant arran de la nova Llei 27/2014 sobre l’Impost de Societats, la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya hem considerat interessant realitzar una breu anàlisi sobre aquesta problemàtica i elaborar, conjuntament amb experts del sector, un document de bases que defineixi un nou possible marc de fiscalitat que s’adapti a la naturalesa de les associacions.

Diagnosi i recollida de dades: El primer pas és detectar les necessitats i problemàtiques de les associacions al voltant de la fiscalitat. Però això s’ha distribuït un breu qüestionari per recollir la realitat de les entitats.

Elaboració de proposta: A partir de les dades recollides a través del qüestionari i d’una trobada amb gerents i tresorers de les entitats, diferents experts en associacionisme, gestió i fiscalitat elaboraran un document amb unes bases fiscals més sensibles a la realitat de les associacions. Aquesta jornada es durà a terme el dia 17 de juny de 2015.

Presentació conclusions: Es preveu una exposició pública de les conclusions extretes del seminari. L’acte serà el dia 17 de setembre de 2015.

 

Si voleu col·laborar amb el seminari, podeu respondre el qüestionari clicant al següent enllaç: QÜESTIONARI SOBRE FISCALITAT A ASSOCIACIONS

One thought on “La XAC organitza un seminari per treballar la fiscalitat a les associacions catalanes

  1. Retroenllaç: FAC – Federació Ateneus Catalunya – La Xarxa d’Associacionisme de Catalunya engega motors

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s