Les associacions de Catalunya demanen una llei de foment i suport de l’associacionisme

Tretze federacions d’associacions que formem part de la Xarxa d’Associacionisme de Catalunya hem fet arribar una carta conjunta al Parlament de Catalunya en què rebutgem el redactat actual del projecte de Llei de Voluntariat, i demanen l’aprovació d’una Llei de foment i suport de l’associacionisme.

En la carta (llegir aquí), les entitats signants demanem una llei de foment i suport a l’associacionisme que:

– Sigui més inclusiu amb la diversitat existent i que reculli l’extensa realitat associativa. Sense menystenir aquells elements positius de l’actual articulat, com és que l’administració no gestioni projectes ni activitats de voluntariat.

-La base principal sigui el desenvolupament de polítiques de foment i suport (reconeixement, visibilitat, espais, finançament, fiscalitat, promoció, foment de la participació, protecció davant d’altres normatives…).

-Ajudi a fomentar un voluntariat o implicació de matriu associativa, i que faciliti l’activitat de les associacions i altres entitats de base associativa i, alhora, reguli la resta d’entitats sense ànim de lucre que tenen projectes de voluntariat, amb l’objectiu de garantir-ne la bona gestió i promoure models basats en la participació.

En resum, per totes aquestes raons demanen l’aprovació al Parlament de Catalunya d’una Llei de foment i suport a l’associacionisme que inclogui tots aquests elements, faciliti l’activitat associativa i la protegeixi davant de diferents normatives.

 

Les entitats que han subscrit la carta som:

 

Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya

Consell d’Associacions de Barcelona

Consell Nacional de la Joventut de Catalunya

Moviment Laic i Progressista

Consell de la Joventut de Barcelona

Lafede.cat (Organitzacions per a la Justícia Global)

Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Ens de l’Associacionisme Cultural Català

Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya

Federació Catalana d’Entitats Corals

Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge

Federació Ecologistes de Catalunya

Deixa un comentari